Nieuws

Oktober 2017:

Na 21 jaar lid, nemen Watte en Gryt Bruinsma eind dit jaar afscheid van De Fryske Quadrille. Tijdens deze periode was Gryt ook bijna 18 jaar secretaris/penningmeester. ‘Het waren prachtige en bijzondere jaren; de Quadrille heeft een onuitwisbaar deel van ons leven uitgemaakt. Maar het werd tijd voor verjonging’, aldus het paar. Annemarie ter Schure heeft kortgeleden officieel Gryt’s taak overgenomen.

12 augustus 2017:

Tijdens het wereldkampioenschap IJslandse paarden op 12 augustus j.l. in Oirschot was ook De Fryske Quadrille van de partij. Al vroeg in de ochtend vertrokken om – zoals later bleek – voor duizenden enthousiaste toeschouwers op te treden. Zó enthousiast, dat de toeschouwers op de banken stonden! Dit zorgde voor kippenvel bij alle leden van De Fryske Quadrille. Met een goed gevoel keerden we huiswaarts.

2 augustus 2017: 

Babynieuws! Hendrikus en Annemarie ter Schure (nr. 2 in De Fryske Quadrille) hebben op woensdag 2 augustus j.l. een gezonde zoon, Niels gekregen.

29 juli 2017:

Een optreden tijdens de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld – in de paardenwereld vooral bekend van zijn marathon – stond al een aantal jaren op ons wensenlijstje. Op 29 juli op de Boerendag werd dat werkelijkheid. Tegen het eind van het programma werden de weergoden steeds grimmiger. Ondanks de regen en de gladde piste werd een goede show gegeven.

18 juli 2017: 

Tijdens de openingsceremonie van het CHIO in Aken heeft De Fryske Quadrille samen met de tien Subtop ruiters van Friesland en met zeven vierspannen een bijzondere show gegeven. De afgelopen maanden is er volop getraind om in deze grote quadrille onder meer een speciale variant van de ‘molenwiek’ ten uitvoer te brengen.

De openingceremonie, met zo’n 35.000 toeschouwers is te bekijken via de volgende link: http://www1.wdr.de/mediathek/video/sendungen/sport-im-westen/video-sport-im-westen-live-chio-aachen—eroeffnungsfeier-100.html . Rond de 50e minuut is deze grote quadrille te zien.

15 juli 2017: 

De Fryske Quadrille heeft op deze datum wel een heel bijzonder optreden mogen verzorgen. In Sint Nicolaasga, op de bruiloft van Jelle en Mechteld van der Kooi, beiden enthousiaste leden van de Fryske Quadrille, trad de Quadrille op. De fantastische locatie, een mooie show, samen met het prachtige weer en alle mensen om hun heen, hebben gezorgd voor een onvergetelijke dag!